Jačmeň v prášku – sila zeleného jačmeňa

Jačmeň v prášku

Jačmeň v prášku – sila zeleného jačmeňa

Jačmeň patrí v v miernom podnebnom pásme medzi najdôležitejšie a najčastejšie pestované obilniny. Jačmeň v prášku sa získava z mladého jačmeňa, v čase, keď výška jačmeňa dosahuje najviac tridsať centimetrov. Kvalitný jačmeň v prášku je pre kohokoľvek dostupný na http://www.supergreens.sk/superpotraviny-nase-produkty/jacmen-v-prasku. Jačmeň v prášku obsahuje neuveriteľne veľké množstvo najrôznejších vitamínov, minerálnych látok aj stopových prvkov. Najdôležitejšie sä vitamíny A, C, E, H, K a takmer všetky vitamíny skupiny B, tiež draslík, vápnik, horčík, železo, zinok, rastlinné bielkoviny a chlorofyl.  Práve vďaka svojmu bohatému a vzácnemu zloženiu, dokáže jačmeň v prášku účinne podporiť zdravie a prispieť k jeho zlepšeniu. Okrem toho, že je vhodný pri srdcovo – cievnych ochoreniach, pri chronickej únave, pri odkyslení organizmu, má omnoho viac blahodarných účinkov. Zaujímavé sú účinky chlorofylu. Jačmeň v prášku je vyslovene odporúčaný pre ľudí, ktorí trpia chudokrvnosťou, nakoľko podporuje tvorbu červených krviniek. Práve z tohto dôvodu je vhodný aj pre vegetariánov a tehotné ženy. Chlorofyl obsiahnutý v zelenom jačmeni priaznivo vplýva na pankreas, žalúdok, pečeň aj obličky. Odporúča sa aj pri liečbe ožarovaním, pretože eliminuje negatívne radioaktívne žiarenie. Jačmeň v prášku je všeliek, preto určite stojí za jeden pokus vyskúšať jeho blahodarné účinky.